Cykel-SM 19-23 juni i Vallastaden

posted in: Evenemang | 0

Under midsommarveckan hålls cykel-SM i landsvägscykling i Linköping. Arrangören är den lokala klubben CK Hymer som fyller 100 år!

Den 17-18 juni hålls tävlingarna i Västerlösa. 19-20 och 22-23 juni har tävlingarna start och mål i Vallastaden.

I Vallastaden så kommer banan att gå längst med hela Kunskapslänken, med start och mål vid Friidrottsarenan. Loppen körs med flera varv. Vid målområdet så kommer det finnas musik och speaker samt storbildskärmar där loppen sänds. Det kommer även finnas aktiviteter för barn, utställare, försäljning av dryck mm. Det kommer det finnas tält med sittplatser, det går även bra att ta med egen mat/fika och sitta där.

Restaurangerna och kaféerna i Vallastaden kommer att hålla öppet extra under SM, mer information om öppettider och utbud läggs i separat inlägg. På kvällarna kommer felleshuset Integralen (Hugo Theorells gata 15) att hålla öppet, där kommer det finnas möjlighet att umgås, spela cykelbrädspel, äta mat mm.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet för trafik på Kunskapslänken, men övriga vägar i Vallastaden kommer att ha trafik som vanligt, så välj gärna en annan väg. Parkeringen på Schiörlins gata kommer att vara avspärrad. Nedan (i bild) finns mer information från arrangören.

www.cykel-sm.se finns mer information och bilder på bansträckningen. Där står även när alla olika klasserna kör samt starttider. Varmt välkomna att vara med i denna cykelfest och heja på cyklisterna!

Mer information från arrangören inför cykeltävlingarna:

  1. Cykeltävling för dummies del 1: Tempo vs Linje
  2. Cykeltävling för dummies del 2: Klasser och cyklar
  3. Cykeltävling för dummies del 3: Ordlista
  4. Cykeltävling för dummies del 4: Publiktips