Bussar

I Vallastaden finns två busshållplatser:

  1. Nobeltorget (linje 4, 22,26, 38, 52, 59, 65, 70, 526, 546, 555, 577 samt Linköpings universitets campusbuss)
  2. Vallastadens skola (linje 4, 22, 526, 546, 555, 577)

Linje 4 går till stadskärnan och sedan vidare till resecentrum (tågstationen) ungefär var 20:e minut dagtid. Till resecentrum går även linje 546 och linje 555.

Parkering och biltrafik

I Vallastaden är tanken att bostadsområdet ska vara så bilfritt som möjligt. Det finns 15-minuters parkeringar på de större gatorna för att kunna stanna kort i närheten av bostäderna, men alla parkeringsplatser (med undantag för några handikapplatser) finns i områdets utkanter.

Det finns två parkeringshus i utkanten av området, Flustret och Aurora, som sköts av Dukaten (månadsabonnemang kostar 800 kr, ett dygn 95 kr). Flustret har även en biltvätt. Vid universitetet och Katastrofmedicinskt centrum finns markparkeringar som sköts av Aimo park (månadsparkering kostar 350 kr, ett dygn 20 kr, samma biljett gäller på alla deras parkeringar i området). Mellan Friidrottsarenan och parken Paradiset (på Schiörlins gata) så finns en 3-timmars markparkering som är gratis (ej nattparkering).

Bilpool

För att prioritera utrymme för människor att röra sig fritt i området och för att arbeta med hållbar utveckling så strävar Vallastaden efter att vara så bilfritt som möjligt och det finns därför en bilpool (med främst elbilar) i området som drivs av M (Volvo). De boende har rabatt på abonnemang, för att få aktuell rabattkod kontakta M eller fastighetsägaren.

Cykelvägar och elcykelpool

Linköping satsar stort på att göra det möjligt att cykla året runt. Det finns därför flera prioriterade cykelstråk i staden, varav en prioriterad cykelväg går förbi Vallastaden (längs Kunskapslänken) mot stadskärnan och Garnisonen åt ena hållet och mot Mjärdevi åt andra hållet. De prioriterade cykelvägarna sopsaltas under vintern.

Cykelpumpar finns vid Nobeltorget och Selma Lagerlöfs gata 5. Alla bostadshus i området har någon form av cykelrum eller cykelparkering. Vallastaden har även en cykelaffär.

I Vallastaden så har Dukaten en lådcykelpool med två elassisterade lådcyklar som finns i parkeringshuset Flustret på bottenplan, som drivs av Pedalink. En app används för att låna cyklarna. Pris per timme är 20-40 kr.