Håll Sverige Rent-dagen

posted in: Evenemang | 0

Under Håll Sverige-rent dagen gör i en gemensam insats och plockar skräp i och runt Vallastaden!

Vi bjuder på fika efteråt i felleshuset Integralen (Hugo Theorells gata 15).

Vi plockar skräp ca 1 tim, kl. 14:00-15:00, sedan fika ca 1 tim.

Påsar samt några skräpplockare finns att låna, kan hämtas vid felleshuset Integralen strax innan kl. 14:00.

Det går bra att starta vart som helst i Vallastaden, så möts vi efteråt vid felleshuset Integralen och samlar ihop soporna där.

Om vädret tillåter så kommer bortskänkeshörnan stå framme denna dag, annars går det bra att titta i hörnan inomhus kl. 15:00-16:30.

Hjärtligt välkomna och tack på förhand till alla som vill vara med och göra fint i vår stadsdel!

Om Håll Sverige rent-dagen:

”Den 17 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2022. Då är vi med och samlar hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur. Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats. Därför går vi ut den 17 september och plockar allt skräp vi ser. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen! Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.”