Kvarteret i korthet: Kvarteret Isotopen börjar vid Nobeltorget och är därmed det kvarteret som ligger närmast universitetet och kvarteret har många studentlägenheter. Isoptopen har inget felleshus och ingen samfällighetsförening, den gemensamma marken i kvarteret tas istället hand om av fastighetsägarna. Boende i Isotopen har möjlighet att bli vänmedlemmar i felleshuset Integralen. Vid Nobeltorget så en yta för lek och umgänge i form av två studsmattor, flera hängmattor och sittplatser. I kvarteret Isotopen finns endast lägenheter och alltså inga villor eller radhus som övriga kvarter har. I Isotopen finns även lokaler för företag. Frisörsalongen Salong Vallastad och kundcenter för Studentbostäder i Linköping ligger i kvarteret. Kvarteret har även en ny restaurang, Wok’n’Roll på Nobeltorget.

Adresser som tillhör kvarteret Isotopen: Kunskapslänken 10-36, Hugo Theorells gata 2-8 (jämna gatunr), Nobeltorget (alla gatunr).

Bostadsrättsföreningar och hyresrätter i kvarteret Isotopen: Stångåstaden, Studentbostäder i Linköping AB, Sankt Kors Fastigheter AB (företagslokaler).